Monday, August 6, 2012

I'm back! Aku kembali disini. Blog yg dah lama aku tinggalkan. Agak ironi bila aku mula menulis blog ini pada tahun 2009 daripada inspirasi lagu Aweera Ku Disini, kini aku kembali menulis sambil diiringi lagu Andai Ku Bercinta lagi oleh Mojo, band yg vokalisnya adalah Aweera.

Last update blog ini Dec 6, 2011. Perghhh! Agak lama! Harini Aug 6, 2012 (kenapa nak 6hb gak? Rahsia Allah. Dia yg tentukan) Dalam tempoh ini, macam-macam perkara berlaku. Ada mAnis, pahit, tawar, masin, masam, manis balik, pahit kembali, dan secukup rasa. Itulah warna-warna kehidupan atau lebih tepat rasarasarasa dalam kehidupan yg aku lalui. Perbagai dugaan yg aku hadapi.

Alhamdulillah, harini genap 17 hari kami umat Islam di Malaysia berpuasa. Syukur juga kerana aku masih tidak lagi "terkantoi" walaupun sehari. Semoga aku terus diberikan kekuatan untuk menghadapi Ramadan kali ini dan moga ibadah puasaku diterima Allah s.w.t.

Banyak perkara yg ingin aku tulis sebenarnya, tetapi aku tidak tahu dimana aku patut mulakan. Mungkin jika dizinkanNya, aku akan menulis lagi disini. InsyaAllah.. Akhir sekali salam Nuzul Al-Quran buat semua.:)

+Apabila kamu diuji oleh Allah dengan pelbagai dugaan, Janganlah kamu cepat down & bersedih. INGAT! Allah uji kita sebab Allah SAYANG :)
No comments:

Post a Comment